bekijk online
Nieuwsbrief Gardenista

Organisatie Festival Gardenista 2021 van start!

Het landelijk bestuur van KMTP/Groei & Bloei heeft besloten te starten met de voorbereidingen voor het unieke groene festival Gardenista in 2021. Het Festival vindt volgend jaar plaats van 26 tot en met 30 mei. Bezoekers zijn in 2021 van harte welkom op het prachtige landgoed van de historische buitenplaats Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Zwolle.

Het werkterrein van Gardenista omvat de hele keten van liefhebbers tot professionals. Gardenista is hét festival in Nederland waar de hele groene keten samenkomt. Door in te spelen op maatschappelijke trends in de keten wil KMTP/Groei & Bloei jaarlijks een breed publiek trekken. Tijdens dit groenfestival wil Gardenista liefhebbers van tuinen, bloemen, natuur of groene lifestyle laten kennismaken met de beleving van tuinieren, bloemschikken, gezond eten en de passie voor groen in het algemeen.

Het Gardenista team bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die wel of niet actief zijn binnen de vereniging KMTP/Groei & Bloei. Het team organiseert op een informele manier hét groenfestival van Nederland dat bijna helemaal steunt op vrijwilligers. Het team bestaat uit een kernteam van 9 mensen die op hun beurt wordt bijgestaan door een klein team vrijwilligers met een specifieke taak.

Binnen het team Gardenista heeft ieder lid een eigen takenpakket waarvoor hij/zij verantwoordelijk is. Iedereen is gelijkwaardig aan elkaar en heeft de vrijheid de taken volgens eigen inzichten en conform het door Gardenista opgestelde taken- en verantwoordelijkhedenoverzicht in te vullen.

Na het afblazen van het Festival in 2020 heeft het team Gardenista niet stilgezeten en hebben zij de tijd genomen om te evalueren, een verbeterplan op te stellen en een begin te maken met het neerzetten van een goede basis voor een volgende editie. Nu het team Gardenista groen licht heeft om de organisatie op te starten, zijn wij op zoek naar nieuwe teamleden.

Gardenista 2021 is op zoek naar vrijwilligers die ons team willen komen versterken

Een aantal vertrouwde gezichten gaat het komend jaar weer aan de slag om het groene festival te organiseren. Op Gardenista.nl/organisatie/#wiezijnwij kun je lezen wie dat zijn en wat onze visie en missie is.

De vacatures...

Binnen het kernteam zijn de volgende functies vacant:

(NB: voor de links naar de vacature-omschrijvingen hoef je niet in te loggen!)

Voor de functies binnen het kernteam geldt het volgende:

• Jij bent bereid tot en met juni 2021 minimaal 8 uur in de week beschikbaar te zijn ook in de avonduren en evt. in het weekend.
  • Jij bent bereid één avond per maand te vergaderen centraal in het land.
  • Je bent een teamspeler, wilt graag meedenken, bent flexibel, initiatiefrijk en stressbestendig
  • Jij hebt affiniteit met planten, bloemen en/of een groene lifestyle

Voor al degenen die Gardenista door het jaar willen helpen en daarbij een kleinere taak op zich willen nemen, hebben wij ook nog een aantal functies vacant. Te weten:

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen, neem gerust contact op met de Festival coördinator (athmer@gardenista.nl / 06-13765328) of de projectleider (hoogers@gardenista.nl / 06-51602861).

Tot slot

De vacatures zijn uitgezet onder de vrijwilligers die zich voor 2020 hadden aangemeld. Zij krijgen de mogelijkheid als eerste te reageren, samen met de leden van de KMTP/ Groei & Bloei via deze Nieuwsbrief. Het team Gardenista stelt het op prijs wanneer de besturen van de afdelingen de vacatures bij hun leden onder de aandacht willen brengen. Het is echter niet de bedoeling de vacatures online te zetten op de afdelingswebsite.

In een volgend stadium, wanneer er vacatures nog niet zijn vervuld, zullen wij ook op andere manieren gaan werven en zullen de openstaande vacatures een plek vinden op de website Gardenista.nl.