Intranet
bekijk online
Bloemschiknieuws

Bloemschikken tijdens Appeltern Plantenfestijn 2024

Dit jaar wordt voor de tweede keer tijdens het “Appeltern Plantenfestijn” een Teamchallenge & de Landelijke Finale Bloemschikken georganiseerd.

Het Plantenfestijn vindt plaats in het weekend van 8 & 9 juni 2024, het thema voor dit weekend: ‘Kleurrijk TUINFEEST’, doet menig bloemschikkershart sneller slaan, een mooi thema dat onmiddellijk tot de verbeelding spreekt………

Zoals gezegd zijn er in dit weekend naast het Plantenfestijn met de plantenpromenade en de 200 tuinen nog tal van activiteiten in ontwikkeling, twee van deze activiteiten worden in dit nieuwsbericht uitgelicht.

Aan de Landelijke Finale Bloemschikken zullen 15 genodigde deelnemers meedoen, dit is de top 3 uit de diverse categorieën van de regiokampioenschappen. Deze bloemschikkers zullen in de categorieën amateur, student en semi-prof de strijd aangaan door middel van het maken van een verrassingsarrangement. Aan het einde van dag wordt in elke categorie de ‘Appeltern trofee’ uitgereikt.

Aan de Teamchallenge kunnen net als vorig jaar 10 teams met in elk team 4 tot 6 deelnemers meedoen.

De groepen krijgen op het terrein van Appeltern een tuin toegewezen waarin ze een spektakelstuk moeten maken dat een toevoeging is aan de beleving van de tuin. Dit mogen hangende, zwevende, liggende, drijvende en op zichzelf staande objecten zijn. Vanzelfsprekend dienen de arrangementen ontworpen te zijn vanuit het gedachtegoed van Groei & Bloei waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Een vakkundige jury zal de arrangementen voorzien van Tops & Tips en de uitblinker bekronen met de titel ‘Toffe peer’.

Wil je deelnemen of wil je eerst meer informatie, stuur dan een mail naar bloemschikken@groei.nl

Zet zaterdag 8 juni alvast  in de agenda om deze bloemschikkers in actie te zien.

Namens de werkgroep, bestaande uit :
(vlnr) Hélène Emmen, Jeannette Vos, Marc Hellemons, Simone Oosterwijk & Betsie Grondman


Landelijke Inspiratiedag op zaterdag 6 april a.s.

Kort bericht voor de bloemschikkers:

De workshop "Training en bijscholing voor bloemschikdocenten" door Birgit Davids is vol.

De inschrijving hiervoor is gesloten!